Vuurwerkcampagne 2014

Vuurwerkcampagne  2014

Type actie:
actie

Gemeente:
Muiden, Weesp, Naarden, Huizen, Bussum, Blaricum, Wijdemeren, Laren, Hilversum

Locatie:


Startdatum:
16-11-2014

Einddatum:
31-01-2015

Website:
Ik doe mee!

Vuurwerk knallen?
Opruimen doen we met z'n allen!

 

Schoongooienvecht gaat ook dit jaar gezamenlijk met de 9 gemeenten (Blaricum, Bussum, Hilversum, Huizen, Wijdemeren, laren, Muiden, Naarden, Weesp en Wijdemeren) en Natuurorganisaties (Natuurmonumenten en GNR) een campagne voeren over het vuurwerkafval

Vuurwerk! Zo mooi tijdens oud en nieuw, zo veel afval op 1 januari. Wat kunt u doen om de straten weer snel schoon en veilig te krijgen. Schoongooi en vecht gaat inwoners infomeren middels posters, artikelen in de krant, voorlichting op scholen e.d.

Voor de 2e keer haaken wij aan bij de vuurwerkvoorlichting van de regionale Brandweer.
Basisschoolleerlingen Gooi en Vechtstreek krijgen voorlichting over verantwoord omgaan met vuurwerk
brandweer Gooi en Vechtstreek gaat ook dit jaar weer in de regio Gooi en Vechtstreek basisschoolleerlingen voorlichten over hoe veilig om te gaan met vuurwerk en wat wel en niet mag. Dit jaar worden, in samenwerking met Stichting Halt, de RAV, de GAD en de 9 gemeenten, 142 groepen 8/7 op 93 verschillende basisscholen bezocht. Het voorlichtingstraject startte half november en duurt tot 18 december 2013.

 

Tevens is er dit jaar weer een Fotowedstrijd. Help mee! En maak een leuke foto………
Begin het nieuwe jaar met een schone en veilige straat. Pak de bezem en ruim het vuurwerkafval op. Je voorkomt dat kleine kinderen met gevaarlijk vuurwerk gaan spelen en dat resten vuurwerk nog maanden op straat zwerven.
Samen kunnen we voorkomen dat afgestoken vuurwerk zwerfafval wordt.

Organiseer een opruimactie in jouw straat en win een bol.com bon! Hoofdprijs t.w.v. € 200,- 2e prijs t.w.v. € 100,- en 3e prijs t.w.v. € 50,-. Hoe kun je meedoen?

 

Stuur een duidelijke foto van de opruimactie ( voor en na) voor  6 januari 2015 naar info@schoongooienvecht.nl. Vermeld in de mail: je naam, telefoonnummer en de locatie waar is schoongemaakt (straat en plaats).

 

Wat te doen met uw vuurwerkafval?

Straks is het ineens weer 2015. Nou ja, ineens… natuurlijk gaat dat gepaard met de nodige oliebollen, bubbels, vuurpijlen en duizendklappers. En op 1 januari moet er weer worden opgeruimd. Ook het vuurwerk moet er aan geloven. Wat te doen met de resten hiervan? Lees het hier!

Heeft u ook ideeën, hoe we weer snel de straten schoon en veilig kunnen krijgen laat het ons weten op info@schoongooienvecht .nl

 

print