Landelijke Opschoon Dag 2014Type actie:
actie

Gemeente:
Muiden, Weesp, Naarden, Huizen, Bussum, Blaricum, Wijdemeren, Laren, Hilversum

Locatie:


Startdatum:
09-03-2013

Einddatum:
30-03-2013

Website:
Ik doe mee!

In de week van 29 maart tot en met 5 april 2014 is de 'Week van Nederland Schoon'.  De gemeenten in de regio Gooi & Vecht organiseren een groot aantal acties om het zwerfafval op te ruimen en aandacht te vragen voor het probleem zwerfafval.

Op zaterdag 29 maart aanstaande doet de regio Schoon Gooi en Vecht voor de 9e keer mee aan de Landelijke Opschoon Dag. Medewerkers van de regio ruimen regelmatig zwerfafval op van de straat, plantsoenen en natuurgebieden. Sinds 2008 besteedt de regio extra aandacht aan zwerfafval. Onder andere door meer publiciteit en het organiseren van zwerfafvalprojecten met bewoners, scholieren en bedrijven.Dit resulteert in een grotere betrokkenheid, bewustwording maar vooral minder zwerfafval.

De Landelijke Opschoondag en de Week van Nederland Schoon, een initiatief van de Gemeente Schoon, staan in het teken van zwerfafval en opruimacties. De afgelopen jaren zetten de 9 gewestgemeenten, de GAD, het Goois Natuurreservaat en Natuurmonumenten zich gezamenlijk in tegen zwerfafval. Er wordt samengewerkt op de gebieden communicatie, scholenaanpak, handhaving en, heel belangrijk: burgerparticipatie!

Wilt u deelnemen aan één van de acties? Of wilt u zelf zelf een actie op touw zetten om het zwerfafval bij u in de buurt op te ruimen. De gemeente en het Zwerfafvalteam helpen u daar graag bij met middelen, maar ook bij de organisatie ervan. Druk op de 'Ik doe mee' button die rechts in beeld verschijnt.

 

Programma:  

  

 

Voor meer informatie over exacte tijdstippen en locaties kunt u contact met ons opnemen via info@schoongooienvecht.nl

 

print