Geslaagde zwerfvuilactie Larenseweg, zaterdag 9 november 2013!

Geslaagde zwerfvuilactie Larenseweg, zaterdag 9 november 2013!

Type actie:
actie

Gemeente:
Hilversum

Locatie:


Startdatum:
09-11-2013

Einddatum:
09-11-2013

Website:
Ik doe mee!

Verslag

Op deze heerlijke herfstochtend hebben we met twaalf aanpakkers de weg en omgeving vanaf dagcamping Westerveld tot aan Geologisch Museum Hofland ontdaan van vuil.

De ochtend was droog en zonnig, wat prettig werken was. We werden wel regelmatig misleid door ‘fata morgana’s’… Als je zwerfafval ruimt krijg je een oog voor afwijkende vormen en kleuren, afwijkende textuur van voorwerpen, glinsteringen die niet natuurlijk kunnen zijn. Regelmatig gingen we af op de glimmertjes van glas of blik, die bij nadering plotseling verdwenen. In de vroege ochtenduren voor onze actie had het namelijk nog flink geregend en de zon toverde op de natte bladeren de schijn van plastic of aluminium glinsteringen. Dit lokte ons wel dieper de bosjes in, waar dan vaak genoeg andere buit bleek te halen.

Na afloop lagen er dan ook maar liefst 14 volle vuilniszakken, een speciekuip, een barbecuerooster, een automatje, een wieldop en een kettingkast van een fiets op de verzamelplek bij Geologisch Museum Hofland. Verdere vreemde vondsten: een doorslijpschijf, twee cd’s compleet met doosje - kennelijk kon iemand de muziek van The Platters en van Tina Turner niet meer waarderen - een lege fles luxe doucheschuim en een verpakking van een middel tegen hoofdluis.

Twee vrijwilligsters van Geologisch Museum Hofland gaven ons na afloop een warm welkom en overheerlijke koffie met koek. Het was een plezier om tussen de vitrines met prachtige stenen onze geslaagde actie met de nodige humor na te bespreken. Het museum is absoluut een uitgebreider bezoek waard, en een aanrader om van de winter eens op je gemak te gaan bekijken.

Na afloop maakten we nog een fijne wandeling in de zon terug over de Westerheide en gingen we zeer tevreden weer huiswaarts...

Zie voor foto's : Het album van Zwerfvuil actie bekijken of erop reageren » 

print