Lesprogramma voortgezet onderwijs

Lesprogramma voortgezet onderwijs

Type actie:
actie

Gemeente:
Muiden, Weesp, Naarden, Huizen, Bussum, Blaricum, Wijdemeren, Laren, Hilversum

Locatie:


Startdatum:
01-09-2010

Einddatum:
23-07-2014

Website:
Ik doe mee!

Het regionale zwerfafvalproject heeft het lesprogramma 'Snoeproutes in kaart' samengesteld voor de onderbouwklassen van de middelbare scholen in de regio Gooi en Vechtstreek.

Het lesprogramma 'Snoeproutes in kaart' bestaat uit een viertal onderdelen, die overigens ook los van elkaar te volgen zijn. Er kan bijvoorbeeld ook alleen een opruimactie gedaan worden. De verschillende lesonderdelen zijn:

  1. Introductie
  2. Onderzoek in de wijk
  3. Creatieve verwerkingsles
  4. Opruimactie

In het gehele lesprogramma wordt veel inbreng verwacht van de docenten zelf. Het projectteam/ de gemeente kan faciliteren in de introductie en bij de opruimactie en stelt het benodigde onderzoeksmateriaal beschikbaar. 

Aanmelden of vragen? Stuur direct een mail naar info@schoongooienvecht.nl of druk op de button "ik doe mee' en vul het contactformulier in.

bekijk de foto's!  

 

Snoeproutes

Snoeproutes zijn routes die veelal door scholieren gebruikt worden op weg naar school en huis, of in de pauze en daar afval weggooien,  waardoor die routes extra vervuild zijn. Wanneer de routes in kaart zijn gebracht is het makkelijker voor het zwerfafvalteam en de gemeenten om wat aan het probleem te doen.

 Kaart met onderzochte snoeproutes


Snoeproutes in Gooi en Vechtstreek weergeven op een grotere kaart

print