Lesprogramma Basisscholen

Lesprogramma Basisscholen

Type actie:
actie

Gemeente:
Muiden, Weesp, Naarden, Huizen, Bussum, Blaricum, Wijdemeren, Laren, Hilversum

Locatie:


Startdatum:
01-09-2010

Einddatum:
30-01-2014

Website:


download Lespakket 'Weg met Zwerfafval!'

Ik doe mee!

Zit jij in groep 5, 6 of 7 en wil je meer weten over zwerfafafval of met de hele klas zwerfafval opruimen? Dan zit je hier goed!

 

Je kunt je klas opgeven voor een zwerfafval opruimactie in de buurt van je school, waarbij je geholpen wordt door de gemeente. Die hebben hesjes en knijpers te leen, kunnen jouw vragen over zwerfafval beantwoorden, en nemen het afval dat opgeruimd is mee met de veegwagen.

Je kunt hier ook een lesboekje met informatie en opdrachten over zwerfafval downloaden. Die kan je leraar of lerares met de klas doornemen. En wil je met de klas een zwerfafvalquiz doen, dan kun je de quiz hier downloaden!

 

Bent je geïnteresseerd en wil je jouw klas aanmelden, of heb je vragen? Druk op de button 'Ik doe mee' of neem contact op via het contactformulier.

 

Hotspots zijn plekken in de gemeente waar altijd veel zwerfafval ligt. Misschien weet u in de buurt van uw school ook wel zo'n plek! Zwerfafval is vervelend om te zien, kan gevaarlijk zijn voor kleine kinderen, het trekt ongedierte aan en is nadelig voor planten en dieren.

 

print