Handige weetjes

Handige weetjes

De negen regio gemeenten Bussum, Blaricum, Hilversum, Huizen, Laren, Muiden, Naarden, Weesp en Wijdemeren gaan samen met Natuurmonumenten, Goois Natuurreservaat en de Regionale Grondstoffen en Afvalstoffen Dienst (GAD) de overlast veroorzaakt door zwerfafval, aanpakken.

De regio gemeenten gaan samen met de drie bovengenoemde organisaties de komende jaren het publiek voorlichten en jongeren bij de zwerfafvalproblematiek betrekken door middel van het uitvoeren van verschillende acties. Daarnaast wordt kennis en ervaring over een goede aanpak met elkaar uitgewisseld, om zo goede oplossingen voor de overlastbestrijding te vinden. Verder wordt in een aantal gewestgemeenten de rommel rond afvalbakken aangepakt, worden burgers voor acties in hun wijk enthousiast gemaakt en kijken we verder waar de dienstverlening bij het inzamelen van afval en het schoonhouden van de straat verbeterd kan worden. Ook burgerinitiatieven en maatschappelijke stages krijgen in dit project veel aandacht.

 

Heeft u een burgerinitiatief of wilt u meer weten? Vul het contactformulier in of neem stuur een bericht naar info@schoongooienvecht.nl. 

print